Topfoto IK VERTREK

Gezocht: iemand die kan bosmaaieren!

Blog nummer vier alweer. Niet hoeven nadenken over het onderwerp, er is zoveel te doen dus genoeg stof voor “een stukkie”.

Twee appartementen afgemaakt qua schilderen. Wat een leuk werk is dat toch; heel snel resultaat. Niemand ziet waarschijnlijk het verschil maar wij weten dat de muren weer smetteloos wit zijn en de gekleurde muur weer een frisse uitstraling heeft en klaar is voor het volgende seizoen. Over schilderen moet je nadenken; wat heb je allemaal nodig, waar kan ik het kopen en vooral met welke andere boodschappen is het te combineren. Een half uur naar de schilder die ook kleuren kan mengen, drie kwartier naar de bouwmarkt, die lang niet alles heeft en een uur naar de bouwmarkt die wél alles heeft.

Dus als je afplakband vergeten bent, ga je niet even snel terug maar schilder je zonder dit eigenlijk onontbeerlijke hulpmiddel. Tenminste….voor een amateur.

Work in progressNét even dat ene deurtje dat eigenlijk ook wit moet, die badkamer die nog best goed is maar toch even fris wit gemaakt wordt. Gek, maar ik word daar blij van. Ik kan me ook echt verheugen op het nieuwe seizoen en stiekem hoop ik dat er gasten komen die er vorig jaar ook waren en die dan roepen “wat is het mooi geworden”.

Niet alleen schilderen maar er moet ook van alles gekocht worden. Geen idee bijvoorbeeld waar een bedrijf zit met goede zwembadbedjes. Google biedt geen uitkomst want veel bedrijven hebben waarschijnlijk geen goede website. Dus dat wordt online bestellen. Ik haat dat; ik wil voelen, kijken en proefliggen en niet vanaf een foto bestellen. Dus nog even doorzoeken naar een bedrijf in de buurt van Sestri Levante of Pisa; tips zijn welkom!

Dan nog het groen om ons heen. Wat hebben we een prachtige nazomer. Vandaag was het nog 16 graden, in de zon voelde het als 20, heerlijk. Nadeel; groen groeit door alsof het zomer is maar dan mét water. Dat houdt in dat er in het voorjaar heel veel te snoeien valt. Ik voel mijn armen nu al van de bosmaaier. En nog de aanleg van de groentetuin en ons nieuwe privéterras en het afmaken van de ontbijtruimte en……

O.k. we geven het toe; we hebben hulp nodig. Bij deze dus een oproep. We zoeken handige Harry’s en snoeiende Mina’s, mensen met groene vingers die ons in maart willen komen helpen in ruil voor gratis verblijf, ontbijt en veel gezelligheid. Vijf uurtjes werken, vooral veel met de bosmaaier en voor de rest lekker genieten van de prachtige omgeving. Lijkt het je wat, stuur dan even een mail via onze website Fraseneggi.com

En we hebben twee logees die ook wat tijd vergen; Sivah en Tantor. Wat is het leuk, heerlijk wandelen en even de aandacht van het werk af. Twee enthousiaste honden die, als je even bent weggeweest van gekkigheid niet weten hoe ze je moeten begroeten. Alle twijfel over het nemen van honden is weggenomen. Wat zullen ze het hier fijn vinden; win-win dus.

Even voor de duidelijkheid; dit was geen klaagzang over hard werken. Want het mooie is; zolang we hier zijn heeft het geen minuut als werken gevoeld. Het is iets wat we al jaren wilden en het is er eindelijk van gekomen. Weer een bevestiging dat het een goede beslissing was.

En nu nog iemand vinden die kan bosmaaieren……

Arrivederci

Bert & Helmut

logo

 

 

 

 

 

Op de hoogte blijven van deze serie van “Ik vertrek”? Meldt je dan nu aan voor de nieuwsbrief:

Ja, ik meld mij aan om de nieuwsbrief te ontvangen.

* e-mailadres is verplicht, naam optioneel. Wel graag na ontvangst mail aanmelding bevestigen! (kijk ook in de spammap)

We willen heel graag weten wat je van deze blog post vindt. Vertel het ons hieronder.

Laat hier een reactie achter.

avatar
wpDiscuz