Kopfoto het italie van linda

Het Italië van Linda

In de rubriek: Het Italië van… laten we lezers aan het woord om te vertellen over hun Italië. Dit keer verteld Linda, die met haar vriend Remco, een reisblog heeft. Twee reizigers die het liefst constant onderweg zijn. Ze zijn verliefd geworden op de wereld en tijdens het reizen wordt die verliefdheid alleen maar groter. Op Travellers of the world delen zij hun liefde voor reizen met de wereld en in deze blog deelt Linda haar liefde voor Italië.

Hoewel ik altijd heb geroepen dat Slovenië mijn favoriete land is heb ik eigenlijk mijn hart verloren aan Italië. Italië, het land van het ijs, de prachtige steden, het heerlijke eten en de mooie, afwisselende natuur. Het land waar ik elke keer weer naar toe kan gaan, zonder dat het verveeld. Steeds ontdek je weer nieuwe, prachtige plekken en ik kan me blijven verbazen.

Mijn eerste echte reis door Italië, waarbij ik meer zag dan het strand en de camping, was in 2015. Samen met een vriendin ontdekte ik per trein dit prachtige land. Wij bezochten Florence, Pisa, Cinque terre en Rome. Aan Cinque terre heb ik daarvan toch wel de beste herinneringen. De gekleurde dorpjes, de prachtige kust en de fijne wandelingen. Ik weet nog hoe wij wandelden van Monterosso naar Vernazza, hoe ik bedacht had dat slippers daarvoor best geschikt waren en hoe adembenemend mooi de uitzichten waren. Ik weet nog hoe zwaar en heet het was, hoe vies bezweet we bij het einde aankwamen en hoe fijn de opvolgende verfrissende duik in zee was. Ik weet nog precies hoe ik verliefd werd op dit stukje van Italië.

Cinque Terre

Hoewel Cinque terre geweldig is en ik op dat deel van Italië echt verliefd ben geworden werd mijn hart ergens anders veroverd. Want waar Italië uiteindelijk echt mijn hart veroverde was toch wel in Venetië tijdens het Venetiaanse carnaval. Hoewel ik eerder Venetië een vreselijke stad vond, werd ik de tweede keer smoorverliefd. In 2009 bezocht ik Venetië samen met mijn ouders, broertje en zusje. Het was midden in de zomer en ik geloof dat het zo ongeveer 35 graden was. Met een grote boot voeren wij Venetië binnen en zo startte onze dag in deze voor ons nog onbekende stad in Italië. We begonnen bij het San Marco plein waar we helemaal gek werden van de drukte. Wat doen al die mensen hier!? Als snel waren wij weg en ontdekten wij de kleinere straten, maar ook die zagen we door de drukte nauwelijks. Bij de lunch moesten wij extra betalen om te mogen zitten op een gammel stoeltje en overal stonk het enorm naar zeewater.

Venetie

Verliefd op Venetië? Nee voor ons gold dat niet. Toch kwam ik terug. Remco, mijn vriend, was nog nooit in Venetië geweest en wilde er graag eens heen. En ik dacht; als ik dan toch ga, dan is het tijdens de carnaval. Mijn hele mening over Venetië is compleet veranderd. Druk was het nog steeds, maar als je een keer links gaat waar de menigte rechts gaat heb je de mooiste straatjes helemaal voor jezelf. Daarbij komt ook nog dat je overal prachtig verklede mensen tegenkomt. De ene is nog mooier dan de ander. De maskers zijn zo prachtig gedetailleerd en overal poseren de mensen voor je zodat je prachtige foto’s kunt maken (wat baalde ik dat mijn camera gestolen was). In kleine straatjes kom je verklede mensen tegen en het San Marco plein staat er vol mee. De sfeer die de stad uitademde was zoveel fijner dan hiervoor. De stank was weg en het was een en al gezelligheid. Ik bleef mijn ogen uitkijken en baalde dat we niet wat langer de tijd hadden.

Carnaval in Venetie

Verliefd op Venetië? JA! Na een tweede bezoek is mijn antwoord compleet anders, ik ben verliefd op de stad. Verliefd op de ijsjes, de lekkere pizza’s, de oneindig mooie straatjes met prachtige bruggetjes. Verliefd op de sierlijkheid van de verklede mensen, de gezelligheid en de rust die je kunt vinden als je eens van de begane paden afgaat. Venetië is prachtig en ik heb heimwee. Wat baal ik dat onze volgende voorjaarsvakantie niet tijdens de carnaval valt en ik er niet nog eens heen kan. Maar geloof me, ooit kom ik terug.

Linda

Van de redactie:

Wil jij ook Carnaval in Venetië mee maken. In 2018 is deze van 27 januari t/m 13 februari. 

Tutta Bella Italia

Owner and blogger of Tutta Bella Italia

We willen heel graag weten wat je van deze blog post vindt. Vertel het ons hieronder.

Laat hier een reactie achter.

avatar
wpDiscuz