BannerPescatori

Isola dei Pescatori

 

Isola dei Pescatori, het visserseiland. Een smal, langwerpig eiland in het Lago Maggiore. Een van de 3 eilanden van de Borromeo familie.

De 3 Borromeo eilanden. Links Isola dei Pescatori, midden Isola Madre en rechts Isola Bella

Het eiland is vrij toegankelijk tot een ongeveer 19.00 uur. Hierna is het alleen open wanneer je bij een restaurant op het eiland reserveert. Dan wordt je vanaf de haven in Stresa opgehaald met een door het restaurant geregelde taxiboot.

 

Met de privé taxiboot naar Isola dei Pescatori.

Schipper mag ik overvaren…

Vanaf Stresa en Verbania (Pallanza) gaat er regelmatig een ferry langs de eilanden, maar voor wie het leuker vind om er met een taxiboot heen te gaan kan in de haven van Verbano of Stresa er gemakkelijk een verkrijgen. Op de parkeerplaats van de aanlegplaats in Stresa wachten de “kapiteins” je al op de parkeerplaats op. Ze helpen je een parkeerplek vinden of als je die al hebt komen ze direct naar je toe om je “binnen” te halen. Ze helpen je desgewenst bij het regelen van de parkeerticket (betaald parkeren) en nemen je dan mee naar hun loket om de transfer te regelen. Wees gerust, het is een en al dienstbaarheid, geen oplichterspraktijken of rare fratsen. Een taxiboot kost zo’n 10 euro (retourticket naar 1 eiland) maar dan deel je de boot met meerdere mensen. Wil je de boot voor jezelf dan kunnen de kosten oplopen tot zo’n 50 euro.

Goede vriend van Tutto Bella Italia, Davide Padulazzi van Stresa Tours brengt u graag naar Isola dei Pescatori. Klik hier voor zijn website en meer informatie.

 

 

 

 

Op het eiland zelf bevinden zich een tal van restaurantjes en een aantal hotels. Dwars door de lengte van het eiland bevinden een keur van leuke winkeltjes en aan zijde van Stresa, bij de haven, staat het ‘s zomers vol met kraampjes.

Een van de visrestaurantjes is La Pescheria. Met enorme gastvrijheid wordt je onthaalt met een glas wijn. Echt authentieke Italiaanse gastvrijheid. Uiteraard met vis uit “eigen vijver”, het Lago Maggiore. Rerveren in de avonduren wel noodzakelijk!

Een ander leuk restaurant is Ristorante Italia. Op de rechter kop van het eiland, met prachtig uitzicht richting de Alpen en het moedereiland Isola Madre.

Voor wie wil overnachten op het eiland zijn er 3 hotels.

Villa Toscanini

Een authentiek Italiaans ingerichte Villa waar alle kamers vernoemd zijn naar componisten waaronder Verdi (Italiaanse Opera’s), Pomchielli, Vivaldi en Beethoven. In totaal zijn er 6 kamers. Ook is er een restaurant en een terras. Meer informatie vind je hier! De website is helaas alleen in het Italiaans.

Hotel Verbano

Voor wie een wat chiquer hotel wenst met een hoge kwaliteit keuken, is aan het juiste adres bij Hotel Verbano, op de kop van het eiland met uitzicht op het paleis Isola Bella. Hotel Verbano heeft 6 kamers. Meer informatie vind je hier!

Hotel Belvedere

Het derde hotel op Isola dei Pescatori is Belvedere. Het heeft 8 kamers. Meer informatie vind je hier!

 

Tutta Bella Italia

Owner and blogger of Tutta Bella Italia

We willen heel graag weten wat je van deze blog post vindt. Vertel het ons hieronder.

Laat hier een reactie achter.

avatar
wpDiscuz