bannerneive

Neive – Een historisch dorpje

 

Midden tussen de wijnranken prijkt boven op een berg het oude, pittoreske deel van het plaatsje Neive. Zodra je naar boven rijdt en de prachtige poort doorgaat, neem je een sprong terug in de tijd. Neive behoort tot de Borghi più belli d’Italia.

Op de Via Borgese kun je bij de Enoteca van La Contea, het restaurant op de andere hoek van deze straat. De enoteca heeft maar een piepklein terras maar toch zit het daar ‘s zomers helemaal vol met locale bezoekers maar ook toeristen. Het fijne is dat deze regio nog niet zo ontdekt is door het massa toerisme. Waar in de zomer San Gimignano in Toscane, om maar wat te noemen, helemaal vol stroomt met toeristen, is het in Neive gezellig en redelijk rustig.

Het parkeren is, boven in het oude deel, wel wat lastig. Er zijn niet zo heel veel parkeerplekjes in het oude deel, maar halverwege op de Via Crocetta is een groot parkeerterrein. Hier kunnen ook campers worden geparkeerd en daar is zelfs stroomvoorziening voor aangelegd. Ook op de Via Circonvallazione zijn voldoende parkeerplaatsen.

Neive ligt in de provincie: Cuneo – Asti

Tutta Bella Italia

Owner and blogger of Tutta Bella Italia

We willen heel graag weten wat je van deze blog post vindt. Vertel het ons hieronder.

2 Comments aan "Neive – Een historisch dorpje"

avatar
Sorteer:   Nieuwste | Oudste | Meest op gestemd
trackback

[…] de vooravond proosten we met elkaar bij Enoteca La Contea, in het oude deel van Neive (lees ook deze blog) op een geweldige trouwdag! En dan is die eindelijk daar. Na bijna 1,5 jaar plannen gaat het […]

trackback

[…] Je kunt aanvliegen op de luchthavens Milaan en Turijn. En als je er toch bent? Bezoek dan ook Neive, een middeleeuws dorpje boven op een […]

wpDiscuz