Over ons

Corine Veen

Corine is Blogger bij- & eigenaar van Tutta Bella Italia. In 1994 veroverde Italië haar hart. Ze werkte toen bij een bedrijf wat deed in RVS behandeling in scheepvaartcontainers en ondanks dat ze eigenlijk Office Manager was bij het bedrijf, mocht ze wegens perstoneeltekort één van de projecten op gaan starten in Italië. Dat was op een scheepswerf in Ancona (Le Marche). Dit betekende 4 a 5 dagen op pad. Een dag erheen rijden (er moest ook materiaal), 2 a 3 dagen ter plekke alle facilitaire zaken en opstart project regelen en dan weer een dag terug rijden. En dit beviel zo goed dat ze dit 4 jaar lang, 3 a 4 keer per jaar mocht blijven doen en wel bij verschillende scheepswerven in o.a. La Spezia, Viareggio en Ancona. Dit betekende veel contact met de Italianen (op de werf en in de hotels), genieten van het landschap, het heerlijke eten en natuurlijk de geweldige wijnen.  Als wijnliefhebber dus geen straf!
Het was ook de eerste kennismaking met de welbekende Italiaanse passie, wat haar liefde voor Italië deed groeien. Passie is voor haar heel erg belangrijk.

De liefde voor Italië was geboren en ging nooit meer weg. Nadat ze dit bedrijf verlaten had bleef het kriebelen om iets met Italië te doen. In 2006 startte ze haar weddingplan bureau op en na vele werkbezoeken en vakanties heeft ze de laatste jaren daarvan (2014 + 2015) bruiloften in Italië georganiseerd. Na dik 9 jaar is heeft ze haar weddingplanbureau gesloten en is verder gegaan als blogger. En natuurlijk kon het niet anders dan over Italië gaan.

 

Liesbeth Koenen-Rakhorst

Liesbeth close-upLiesbeth heeft samen met haar man en kinderen sinds 2015 een prachtige locatie in Città della Pieve, in de regio Umbrië, Pian della Bandina genaamd. Ook is zij weddingplanner bij Italiaanse bruiloft. Voor Tutta Bella Italia schrijft zij over haar leven in Italië en de bruiloften die zij op haar prachtige locatie organiseert.

Liesbeth is met haar jarenlange horeca achtergrond een uitstekende gastvrouw. Daarnaast werkt zij ook als persoonlijk coach en counselor voor mensen met een burn-out, stress gerelateerde klachten, pubers en volwassenen met ADHD en ADD, relatietherapie en gezinstherapie. In het voor en naseizoen kunt u tijdens uw verblijf een sessie bij haar boeken.

Meer informatie over Liesbeth, haar gezin en locatie vind je hier!

 

Irma van der Linden

IrmaIrma heeft samen met haar man Fred een prachtige locatie in Piemonte, Vecchia Borgata I Muri genaamd. Ze wonen er niet het hele jaar door maar wel een groot deel daarvan. Irma schrijft voor Tutta Bella Italia over de prachtige regio Piemonte en haar belevenissen daar. Ook organiseert ze elk jaar, onder de naam La Dolce Donna, leuke en inspirerende weekenden voor vrouwen. Dit jaar komt daar ook een zakelijke variant bij, voor de zakenvrouw.

Alles over La Dolce Donna kun je vinden op de website: www.ladolcedonna.nl 

Irma: Ik heb een opleiding in het toerisme gevolgd, meerder baantjes gehad in die branche van hostess (gastvrijheid en organisatie) tot touroperator, maar ben van dat pad afgeweken toen ik met Fred ben getrouwd. Ik wilde n.l. persé niet op een reisbureau werken (te veel bemiddeling en ik heb graag zelf de touwtjes in handen 😉 ) en in de regio Utrecht zaten destijds geen touroperators en Schiphol vond ik te ver weg ivm files. Ik heb een eigen schoonheidssalon aan huis gehad en in 2006 hebben wij het pand in Bonvicino gekocht en omgetoverd tot 3 appartementen en een eigen woonhuis. Hier togen we met Daniël van toen 2 ½ jaar en de tweeling Gabriëlla en William van 3 maanden heen en zijn ons droomproject gestart. We hebben 3 jaar in Italië gewoond, onze jongste Rebecca is in dat laatste jaar in Alba geboren (tropische verrassing, ook wel onze Italiaanse liefdesbaby!) en begin 2010 hebben we Nederland weer als residentie gekozen. Dit had te maken met het karakter van de Italiaanse bevolking. Niets dan goeds, maar zij leven echt nog met de seizoen. Dat betekent dat vanaf eind Oktober iedereen in een soort winterslaap gaat en pas in Maart weer tevoorschijn komt. Omdat wij ook geen gasten hebben in de wintermaanden, lag het leven wel heel erg stil in die maanden en daar konden wij ons niet helemaal in vinden. Dat in combinatie met de kansen voor onze kinderen in De Meern waar we nu wonen heeft de doorslag gegeven. Bonvicino is echt geweldig, maar dan wel van April t/m September. Je zit toch op een berg en voor alles moest je de kinderen brengen en halen. Nu wonen ze op 5 minuten fietsen van elk denkbare sport, kunnen zelf naar vriendjes of boodschappen doen en lopen ze in 4 minuten naar school.

Vecchia Borgata I muri hebben we echter nooit losgelaten en we vieren die jaar ons 10-jarig jubileum. We zijn uitgebreid van 3 naar 6 accommodaties en hebben voor de toekomst nog meer plannen.

Het is de beste keuze ooit geweest.

Gastbloggers

Ook werken we met gastbloggers die zo nu en dan eens een blog voor ons schrijven. We staan altijd open voor nieuwe gastbloggers. Wil je eenmalig of zo af en toe eens een blog schrijven voor ons? Stuur dan even een mail naar: liefdevooritalie@gmail.com