Topfoto SunsetCruise Comomeer

Sunset Cruise op het Comomeer

Wie aan het Lago di Como denkt, ofwel het Comomeer, denkt aan George Clooney, rotsachtige bergen en statige gebouwen. Nou, is het meer natuurlijk veel meer dan dat. Want het kent ook talrijke mooie plaatsjes als Bellagio, Varenna, Mennagio etc.. En als je dan bij een meer bent, dan wil je er ook op varen. Nou, dat kan! En hoe! Wij gingen met de Sunset Cruise van Lido di Bellagio mee en vaarden langs de meest prachtige villa’s die het meer rijk is.

In mijn instagram tijdlijn kwam regelmatig reclame voor de Sunset Cruise voorbij met de Rospo boot van Lido di Bellagio. Dus voor ik op vakantie ging wist ik het al: die wil ik doen! Toen we eenmaal, in onze 3e week vakantie, bij het Comomeer zaten stuurde ik een mail naar Lido di Bellagio om te reserveren. Binnen een half uur kwam een reactie terug van Laura. Leuk! Want ik ken haar persoonlijk. Met haar heb ik 2 bruiloften georganiseerd die deels bij Lido di Bellagio plaatsvonden. Laura weet als geen ander een gast het naar de zin te maken, dus ik weet dat dit een leuke trip gaat worden.

SunsetCruise banner

De reclamebanner van Lido di Bellagio op Instagram en Facebook.

Een uur voor de cruise komen we bij Lido di Bellagio aan en bij binnenkomst zie ik Laura al zitten. Ze veert direct op en na een dikke knuffel kletsen we nog even gezellig bij. We hebben elkaar alweer 2 jaar niet gezien. We rekenen bij haar af en de lieverd geeft me direct een fikse korting. Wat is het toch altijd handig om mensen te kennen. :)

Buiten op het terras wachten we tot het tijd is. We ontmoeten daar een leuk stel, die ook staat te wachten. Zack & Stacey. Een jong stel wat al op verschillende continenten heeft gewoond en daar geweldige beeldend over kunnen vertellen. Ze zijn voor het eerst bij het Comomeer en vragen mij de hemd van het lijf. Natuurlijk kan ik het niet laten over de bruiloften te vertellen en over mijn blog. En dan mogen we om 18.30 uur de boot op. Die ken ik al van een van de bruiloften, een prachtige boot! Alleen ben ik nu zelf gast, dat maakt het nóg leuker!

De hapjes en prosecco staan al klaar op de boot en zodra we allemaal zijn ingestapt, in totaal met 6 stellen, varen we uit. Het prachtige Comomeer op dat al in het zachte avondlicht is gehuld.

Wegvaren bij Lido di Bellagio

We varen weg bij Lido di Bellagio. 

Wegvaren van Bellagio

Bellagio en de bergen geven een prachtige achtergrond.

Al snel worden de flessen prosecco ontkurkt en in leuke witte plastic “glazen” uitgeschonken. Het is een heerlijke warme avond en met de wind door je haren en een glas prosecco in je hand op een prachtige boot voelt het net zo decadent als het op het Comomeer hoort.

Prosecco op boot

Ook de hapjes zijn heerlijk!

Prosecco inschenken

We verkeren in goed gezelschap. We kletsen gezellig met Zack & Stacey over Italië en deze leuke boottrip. Ook de overige gasten zijn gezellige mensen en we hebben duidelijk één ding gemeen, we genieten enorm van deze boottrip. 

Prosecco glas opheffen

Ik zeg: Cin Cin! 

lago di como

Achter ons wordt het uitzicht op de bergen met de ondergaande zon steeds adembenemender. 

We varen een stukje langs de oostelijke oever en zodra we langs deze prachtige villa komen minderen we vaart. Met zo’n boottocht zie je plekjes langs het water die je vanaf de weg niet kan zien.  

Villa aan waterkant

 

Villa aan waterkant wegvaren

We varen van de oostelijke oever af richting de westelijke oever, maar eerst gaan we langs Villa del Balbianello. Dit blijft een pareltje om op de foto te zetten, alhoewel ik hier echt al tientallen foto’s van gemaakt heb. In 2014 en 2015 daar bruiloften georganiseerd maar zo stil, zonder toeristen (het was hier al gesloten), is het helemaal prachtig! Wat zou ik daar stiekem in mijn uppie overheen willen wandelen… Ik droom verder!

Balbianello achterzijde

Balbianello op afstand

Zo’n honderd meter verder ligt deze villa met bijgebouwen. Ik ben er nog niet achter wat hier nu precies zit, maar het ziet er met die cipressen geweldig uit!

huisjes en boot

We keren hier om en komen weer langs Villa del Balbianello. Dit keer langs de voorzijde. Zo in de avondschemering ligt het er prachtig bij.

Balbianello at night

Villa del Balbianello van boot met vlag

We varen verder en als je het meer opkijkt dan valt het op hoe rustig het ‘s avonds wordt. Nu vind ik het sowieso geen druk meer, maar in de avond zie je hier een daar nog een bootje of zoals hier op de foto een veerboot en een watervliegtuig.

Uitzicht op meer en watervliegtuig en pond

We varen langs Lenno en blijven aan de westoever tot we bij Villa Carlotta langs varen. Daarna maken we weer de oversteek naar Bellagio.

Lenno

langs het meer

Parco Civico Teresio Olivelli – met nog net de klokkentoren van Chiesa San Lorenzo

Grand Hotel Tremezzo

Grand Hotel Tremezzo

langs het comomeer

Villa Carlotta – een museum met een prachtige tuin. 

uitzicht op lenno en schiereiland

Uitzicht op het schiereiland van Lenno waar links op de punt Villa del Balbianello ligt.

ferry langs boot

Soms lijkt er ineens uit het niets een veerboot langs te varen. Waarna de rust direct weer terugkeert. 

Terug bij Belagio einde tour

We maken weer de oversteek richting Bellagio.

Hotel Grande Bretagne

Hierboven is een van mijn favoriete gebouwen bij het Comomeer. Het voormalig Hotel Grande Bretagne. In 1860 gebouwd en in 1873 in gebruik genomen. Een hotel met 190 bedden. Het was het meest luxueuze hotel in de regio en was een “state of the art” hotel. Naast het hotel kwam er in 1949 een hotelschool in en toen het hotel de deuren sloot in 1972 en het gebouw begon te vervallen vanaf 1980 is de school in 1992 ook dicht gegaan. Sindsdien staat het leeg en ondanks dat het allang geleden is opgekocht en er al jaren geleden bouwplannen zijn ingediend, wordt er nog steeds niets mee gedaan.

Sunset

De gloed van de zon geeft een prachtige oranje weerspiegeling in het meer.

Einde cruise avond valt

Bellagio by night

Aan alle leuke dingen komt een eind, zo ook aan deze SunSet Cruise. We hebben er enorm van genoten. Wil jij ook een keer de Sunset Cruise doen, klik dan hier om te reserveren. Je kunt bij Lido di Bellagio ook heerlijk eten en niet te vergeten geweldige muzikale avonden beleven. Elk weekend in het hoogseizoen is er een DJ en een enorme lichtshow. Bij slecht weer hebben ze een prachtige ruimte binnen.

Wij kunnen geen genoeg krijgen van het Comomeer. Het is een prachtig meer en als je het wat beter leert kennen dan zie je dat er veel meer is dan alleen maar grote Villa’s en dure boten. :)

Alla Prossima!


NB. Alle foto’s in deze blog zijn van Tutta Bella Italia – Wil je één van deze foto’s graag gebruiken, neem dan contact met ons op! Booking.com

Tutta Bella Italia

Owner and blogger of Tutta Bella Italia

We willen heel graag weten wat je van deze blog post vindt. Vertel het ons hieronder.

22 Comments aan "Sunset Cruise op het Comomeer"

avatar
Sorteer:   Nieuwste | Oudste | Meest op gestemd
Lodi
Gast

Wauw wat een prachtige foto’s, wij zijn dit jaar wel in Como geweest, maar daar is alles mee gezegd. Normaal zitten wij vaker bij het Gardameer omdat we hier prima kunnen klimmen,maar als ik dit zo zie…prachtig!

A Fashion Taste
Gast

Oké na het zien van jouw post heb ik maar een gedachte : ik wil op reis! Lijkt mij een fantastische ervaring!

Felice Veenman
Gast

CinCin, klinkt als een heerlijk uitstapje! Goed idee , ik ga het onthouden! En wat een prachtige foto’s

Lynn
Gast

Zo zalig! Zoiets zou ik direct willen doen. Puur genieten

Julie
Gast

Wauw! Wat een prachtige foto’s! Ik heb nog nooit echt een boottocht gemaakt! :-) Dit artikel brengt me in de vakantiestemming, gelukkig ga ik in oktober nog op vakantie! 😉

Sylvia
Gast
My gosh! Wat leuk om dit weer te zien. Ik heb vroeger hier wat gevaren met mijn ouders, zus en familie. Wij gingen elk jaar naar het Comomeer voor 6 weken. Elke jaar weer. Alle foto’s zijn herkenbaar voor mij, er is nog niks veranderd. We hebben ooit in de bergen een steen gegraveerd met onze namen er in. Moet terug om het te gaan zien of het er nog in staat. Er staat een kruis op de top van de berg, daar zijn mijn vader, oom en opa geweest. Ze hebben het geklommen. Was zo gaaf toendertijd. En in… Lees meer »
Farah
Gast

Wat een prachtige foto’s, vooral de zonsondergang love it!

Eva
Gast

Wauw!! Wat een prachtige foto’s! Zo te zien is het echt een aanrader :)

Marjolein Goedhardt
Gast

Voor heel even droom ik even verder, wat een prachtige foto’s ik waan mezelf in Italië. Te lang gelden dat ik daar ben geweest, nice

Miss K
Gast

Wow echt prachtige foto’s. Ben vaak in Italië geweest maar aan het comomeer helaas nog nooit. Staat nu op mijn lijstje. Bedankt

Dhini
Gast

Wat heerlijk! Prachtig foto`s

Bouchra
Gast

Dit is geweldig!! Comomeer staat nu op mijn lijst en varen vinden wij echt te gek dus dit zouden we zeker doen!

Herchapter
Gast

wat prachtig zeg, het ziet zo gezellig uit. Ik krijg zin om op vakantie te gaan!

Irene
Gast

Wat een mooie foto’s. Kan al uren genieten als ik er alleen maar naar kijk.

Desi
Gast

Wat ziet dit er fijn uit zeg. Lijkt me prachtig om te doen.

Mom4lif
Gast

Mooi, veel inspiratie hier!

Carrieremamma
Gast
Rank deze post met het aantal sterren die jij het waard vindt. :
     

Prachtige plek. Ben gek op Italië

Lisa
Gast
Rank deze post met het aantal sterren die jij het waard vindt. :
     

Dit lijkt mij echt een droom!

wpDiscuz