banner m&l

Een prachtige bruiloft bij twee bijzondere meren

Het is, na een dik jaar voorbereiding, dan eindelijk dé dag voor Martin & Linda. Een leuk stel, met 2 kleine kinderen, uit het Noord-Hollandse Alkmaar. Familie en vrienden zijn overgekomen om deze dag met hun mee te vieren. Ze hebben mazzel, want waar de dagen ervoor nog vol bewolking en regen zat, schijnt nu volop de zon. Het ziet er zelfs naar uit dat het warm zal worden.

Mijn assistente Suze en ik verblijven in Levo Stresa, niet ver van het bruidspaar die in Baveno verblijft. De dagen voor de bruiloft waren gevuld met proefkapsel, vaasjes afleveren bij de bloemist, diverse leveranciers bezoeken om nog even de puntjes op i te zetten en met het bruidspaar nog even het draaiboek door te nemen, zodat iedereen goed weet wat er die dag gaat gebeuren. Geen straf op zich, want ondanks dat het bewolkt is, is de temperatuur goed. De trouwdag begint gelijk al heel zonnig en we hebben er enorm veel zin in! En ondanks dat Sterre, hun jongste dochter, ziekjes is staan Martin & Linda ook te trappelen om de dag te beginnen.

Heel relaxt gaan we langs de kapper, laat Linda door haar goede vriendin haar make-up opbrengen en alleen Martin wordt een beetje nerveus van het wachten. Hij wil zijn bruid nu wel eens zien. Na zijn geduld toch aardig op de proef te hebben gesteld, is het moment daar. Linda komt vanuit hun gehuurde huis de prachtige tuin in gelopen. Altijd zo’n heerlijk moment wanneer bruid en gom elkaar die dag voor het eerst zien. Of dat nou ‘s morgens is, of pas bij de huwelijksvoltrekking, het is altijd een “ik houd het niet droog” momentje.

0753dsc_0759

Waar blijft ze toch?

0764dsc_0777

Daar is ze dan eindelijk!

0771dsc_0791

Wát een prachtig bruidspaar!

Het is tijd om te vertrekken. De gasten worden door een touringcar opgepikt bij de haven van Baveno en Suze heeft meermalen de chauffeur gebeld om te zorgen dat hij wacht op haar én één van de fotografen van Enrico Mocci. Ik vertrek met het bruidspaar richting Orta aan het Lago d’Orta, want daar is de huwelijksvoltrekking. We rijden een file in maar gelukkig ken ik daar goed de weg en kan een andere route pakken. Onderweg komen wat “paniekerige” smsjes binnen van Suze. De bus is er nog niet maar de gasten zijn er ook niet. Hmm… Het bruidspaar en ik hebben het vage vermoeden dat de chauffeur tóch zonder Suze en de fotograaf is weggereden. Na een telefoontje naar een van de gasten blijkt dat inderdaad zo te zijn, de chauffeur dacht dat Suze bedoelde dat hij op haar in Orta moest wachten, niet in Baveno. Oké, schakelen dan maar! Gelukkig was de fotograaf bij Suze met zijn auto gekomen naar Beveno, dus die konden daar vandaan zelf naar Orta komen. De bus was ondertussen in Orta aangekomen en wij kwamen daar dus pas achteraan, in plaats van dat wij als eerste aankwamen zoals oorspronkelijk het plan was. Een Italiaan die té vroeg is i.p.v. te laat, dat is nieuw – ook voor mij – maar liever dat dan veel te laat (ondanks dat dát niet zo erg was geweest gezien ik aan Italiaanse leveranciers altijd de opgegeven tijd iets naar voren schuif gezien hun reputatie). Na wat instructies aan de gasten doorgegeven te hebben welk vervoer er daar op ze staat te wachten – het was marktdag in Orta én dus mocht de bus niet verder dan de grote parkeerplaats aan het begin van het stadje en dat zou betekenen dat de gasten nog 1,5 km moesten lopen – een toeristentreintje brengt ze verder.

IMG_20140716_112030

Terwijl de gasten aan het instappen waren, reden wij langs. Gelukkig heeft de auto geblindeerde ramen, dus konden ze het bruidspaar niet zien zitten. Ik zet het bruidspaar snel af bij een hotel gezien de bruid nodig moest plassen en vanwege de parkeerproblemen in Orta, laat ik mijn auto voor het gemak in de garage bij het hotel staan (een brutaal mens heeft in Italië net zo goed de halve wereld denken we dan maar). Het bruidspaar gaat met fotograaf Enrico Mocci foto’s maken in Orta en aangezien mijn assistente er nog niet is, begeef ik me naar “boven” (Orta ligt een stuk lager dan het parkeerterrein aan het begin van het stadje tot waar alles met 4 wielen kan komen) om de gasten op te vangen. Ik sta, met een rood hoofd als een heuse Pomodoro, net eventjes uit te hijgen van de flinke klim, als de gasten met het toeristentreintje arriveren. Fijn, dat heb ik gered!

In Orta San Giulio heeft fotograaf Enrico Mocci wat foto’s geschoten van het bruidspaar.

Met de vrolijke stoet gasten achter mij aan dalen we af naar Orta centrum, daar waar ook het gemeentehuis ligt. In de tuin van gemeentehuis “Villa Bossi” zal de huwelijksplechtigheid plaats vinden. Nog altijd zonder assistente kan ik niet anders dan de gasten “parkeren” in de tuin van Villa Bossi en dan snel mijn spullen halen uit de auto. Decoratie, audiosysteem etc.. Ook hebben we een koelbox met kleine flesjes water geregeld, want op zo’n warme dag is water heel belangrijk. Die heeft Suze bij zich, dus die zal in ieder geval niet verdrogen. :)
Na alle spullen naar Villa Bossi te hebben gesleept, start ik met decoreren. Gelukkig is Karin aangekomen, onze Italiaanse/Nederlandse BABS, die de ceremonie voor haar rekening neemt. Ze helpt me gelijk waar ze maar kan en zo staat binnen no-time alles klaar. Gelukkig is daar ook mijn lieve assitente Suze met fotograaf. Ze is behoorlijk verhit door het hele gebeuren, dus stel ik haar gerust dat alles onder controle is. Ondertussen word ik gebeld door de fotograaf, ze zijn eerder klaar met foto’s maken dan verwacht, of het bruidspaar al mag komen. “No no, aspettare per me”! roep ik en snel me naar “Piazza Motta”, hét plein van Orta San Giulio. Daar zit het bruidspaar heerlijk relaxt te wachten op een bankje en kijkt mij verwachtingsvol maar ook verbaasd aan. Want dat roept die “pomodoro” look blijkbaar toch wel op. “Gaat het goed”? vragen ze. “Ja hoor, prima”! antwoord ik opgelucht na mezelf de afgelopen uur in tweeën te hebben gedeeld. “Jullie kunnen de boot in”.. Nou ja, letterlijk dan want dit geweldige Barca a remi (roeiboot) inclusief capitano staat al klaar!

IMG_0926

DSC_2964

En daar gaan ze dan, blij uitzwaaiend varen ze richting de trouwlocatie. Dus hup… weer even een sprintje trekken in ondertussen 29 graden Celcius, terug naar Villa Bossi. Ik heb beloofd hun aankomst daar te filmen voor ze terwijl ik ondertussen zorg dat ik buiten het beeld van de fotocamera’s blijf. Gelukkig kunnen we die er later ook altijd nog tussenuit filteren, maar liever hoef ik ook dát niet te doen. De aankomst is schitterend! Op de klanken “Amarti e L’Immenso per me” van Eros Ramazzotti & Antonella Bucci komen ze aangevaren. Omdat Linda weggegeven wordt door haar vader gaat Martin als eerste naar voren, gevolgd door Linda aan de arm van haar vader op Vivere van Andrea Bocceli. Altijd weer een kippenvel moment. En daar zitten ze dan, de ceremonie kan beginnen. Deze is vrolijk van aard en na zo’n 20 minuten is het dan tijd voor het officiële deel: het jawoord.
IMG_0944 LINDA E MARTIN

IMG_0955 LINDA E MARTIN

IMG_0960 LINDA E MARTIN

IMG_0962 LINDA E MARTIN

IMG_1017 LINDA E MARTIN

IMG_1036 LINDA E MARTIN

Robin, de oudste van Martin & Linda, mocht de ringen brengen.

IMG_1051 LINDA E MARTIN

We sluiten bij de Villa af met nog wat foto’s in de tuin en vertrekken dan voor de bruidstaart en drankjes naar een dichtbij gelegen cafeetje die we hiervoor hebben afgehuurd.

IMG_1136 LINDA E MARTIN

Na het aansnijden van de taart ga ik alvast terug naar Baveno om daar alvast het volgende elementen in de trouwdag gereed te maken en Bloemiste Giuseppina Comoli op te ontvangen, zodat wij gelijk de tafelstukjes mee kunnen nemen naar de locatie. Suze blijft bij het bruidspaar en de gasten om te zorgen dat deze op tijd vertrekken vanuit Orta San Giulio, ze gaan allen met de Touringcar. In de haven van Baveno ligt de boot klaar die het bruidspaar en hun gasten meeneemt op een Proseccotour op het Lago Maggiore. Die versier ik snel met wat pompomslingers in de kleuren van de bruiloft: Mint & Soft Pink. Ondertussen check ik ook de catering op de boot, Prosecco met allerlei heerlijke hapjes. Wanneer de touringcar arriveert is alles gereed en kan iedereen gelijk aan boord. De fotografen gaan met het gezelschap mee, Suze en ik stappen in een andere boot want wij gaan alvast naar de laatste locatie op het eiland Pescatori: Hotel Verbano. We hebben daar een groot deel van het terras afgehuurd een terwijl het personeel de tafels neerzet en indekt, versieren wij het terras met wat lampionnen en zetten de vaasjes met bloemen en de zelfgemaakte menukaarten op de tafels. Ondertussen arriveert ook de DJ zodat deze kan opbouwen.

schermafdruk video

DSCF2126 LINDA E MARTIN

IMG_3533 LINDA E MARTIN

IMG_3541 LINDA E MARTIN

Alles moet er picobello uitzien.

Alles staat klaar voor het diner. Met prachtig uitzicht op het Palazzo op Isola Bella.

Na een dik uur komen de gasten aan op het eiland. Ik vang ze op en laat ze weten dat ze 1,5 uur vrij zijn voordat we gaan dineren. De bedoeling is dat iedereen zich lekker los begeeft op het eiland en dat het bruidspaar daar rondloopt en vanzelf langs iedereen komt om met hun nog even wat foto’s te schieten. Zo blijft de sfeer losjes en kan iedereen even lekker ontspannen. Terwijl Suze de laatste hand legt aan de decoratie loop ik even het eiland over om te zien of alles goed gaat. En dat gaat het! Want ik kom het bruidspaar en de gasten ZO tegen:

IMG_3410 LINDA E MARTIN

Hoe heerlijk ontspannen is dát?! 

IMG_3392 LINDA E MARTIN

Ook de gasten vermaken zich kostelijk. De een duikt het water in, de ander geniet van dat uitzicht.

IMG_3492 LINDA E MARTIN

IMG_3452 LINDA E MARTIN

Nog even wat romantische foto’s…

Na nog heel wat foto’s en wat rondwandelen komt iedereen naar het hotel om zich even op te frissen en kan het diner beginnen. DJ Victor zet de eerste klanken in met zijn Saxofoon en de gasten worden door hem vermaakt, het feest is begonnen! In Italië duurt het diner uren dus combineren we dat altijd met dansen/feesten tussendoor en na het eten barst het dan echt los. Een heerlijke, ontspannen combinatie want tussen het feesten door zit je lekker rustig te eten en kun je praten, en tussen de gangen door kun je de calorietjes er weer lekker afdansen.

DSCF2258 LINDA E MARTIN

DSC_1147

DSCF2239

Na een avond vol heerlijk eten, leuke muziek, – DJ Victor waagde zelfs mee te zingen met een, via spotify opgezocht nummer van André Hazes  – mooie saxofoonklanken, enorm leuk en grappig nummer bedacht en gezongen door de gasten (wat aangaf dat ze toch wel blij waren met dit reisje inclusief gratis eten en drinken ;)), was het rond 23.30 uur tijd om te vertrekken. Gasten met de boot terug naar Baveno en/of Stresa, bruidspaar verbleef met de ouders van de bruid in het hotel op het eiland en Suze en ik zeer moe maar enorm voldaan met onze “privéboot” met de altijd goedlachse capitano en ondertussen vriend Davide Padulazzi van Stresa Tours.

Ciao,

corine_kl

We willen heel graag weten wat je van deze blog post vindt. Vertel het ons hieronder.

15 Comments aan "Een prachtige bruiloft bij twee bijzondere meren"

avatar
Sorteer:   Nieuwste | Oudste | Meest op gestemd
trackback

[…] ben er al vaak geweest en heb er zelfs een bruiloft mogen organiseren. De blog daarover vind je hier! En ik kan niet wachten tot ik er weer heen […]

Mark
Gast
Mark

Hi,

bovenstaande foto’s zin er prachtig uit.
Wij zijn voornemens te trouwen bij Lago Magiorre.
Hoe gaat dat in zijn werk? kunt u ons meer informatie geven?

trackback

[…] dat is best een moeilijk vraag, want dat zijn er wel meer. Maar ik zal dan voor http://www.liefde-voor-italie.nl/trouwen-lagomaggiore-lagodorta/ gaan. Een bruiloft die ik, toen ik nog weddingplanner was, georganiseerd heb aan het Lago Maggiore […]

Yannick - Soms Ook Heimwee
Gast

Krijg je veel volk gemobiliseerd voor zo een trouw in het buitenland? Vraag ik me altijd af hoe je dat best aanpakt.

Tutta Bella Italia
Admin

Ik werk nu niet meer als weddingplanner, maar er zijn zeker veel mensen die willen trouwen in Italië (of elders in het buitenland). Hoe pak je zoiets aan? Daar is geen simpel antwoord op. Ik was daarin gespecialiseerd maar als je het zelf wilt doen dan is het goed om via deze pagina de blogs te lezen: http://www.liefde-voor-italie.nl/category/informatie-trouwen-in-italie/

ivonne
Gast

Het wordt steeds populairder om in het buitenland te trouwen en als ik dit prachtige plekje zie dan snap ik gelijk weer waarom! Zelf ben ik gratis op het gemeentehuis getrouwd ivm een emigratie naar Amerika en het visum. Gelukkig hebben we daarna samen nog heel veel mooie en romantische plekjes gezien en ieder jaar vieren we onze trouwdag met een paar dagen op een mooi plekje. Ik ben wel benieuwd wat het extra prijskaartje is dat er aan deze buitenlandse bruiloft hangt!

Tutta Bella Italia
Admin
Hi Ivonne, Trouwen in Italië kost op zich niets meer dan als je in Nederland trouwt, je vult het alleen anders in. Ipv een feest ‘s avonds met 150/200 gasten neem je nu bijv. 20 – 40 gasten mee. En het is, net als in Nederland, afhankelijk van al je wensen natuurlijk. Ik heb ook bruiloften in Nederland georganiseerd en die verschillen ook enorm in budget en wensen. Maar een bruiloft in Italië is dus niet per definitie duurder. En een trouwdag is altijd persoonlijk, de een viert het klein en de ander groot. Het moet bij je passen en… Lees meer »
Frederic Paulussen
Gast

Wow, lijkt echt een super intensieve dag. Maar wel een prachtig resultaat (ook de foto’s mogen er zijn). Goed gedaan!

Tutta Bella Italia
Admin

Dat is het zeker maar als het bruidspaar aan het eind van de dag dolgelukkig vertrok, dan was ik ok helemaal happy. Daar draait het om.
Foto’s zijn gemaakt door een Italiaanse fotograaf. Beetje andere stijl dan wij hier gewend zijn ondertussen, maar zeker wel mooi.

Marie-Lise (reislustig.be)
Gast

wow, wat een onvergetelijke ervaring voor Martin, Linda en familie! Er komt sowieso al veel bij een bruiloft kijken, maar kan me voorstellen dat het in het buitenland nog net dat extra beetje spannender is…

Britte
Gast

Pfff volgens mij zou ik flink onderschatten wat er allemaal aan voorbereiding en geregel bij komt kijken, zeker in het buitenland! Leuk om te lezen!

Maaike
Gast

Wauw, wat een mooie locatie en wat een mooie foto’s!

Amelie
Gast

Wat een mooie plek om te trouwen! Het koppel straalt! Maar ook een heuse organisatie, kan ik me voorstellen.

Janet
Gast

Wat een mooie locatie om te gaan trouwen zeg en wat een prachtige foto’s! Een dag om nooit te vergeten..

Debbie
Gast

PRACHTIG!!! laggo maggiore wil ik echt graag heen

wpDiscuz