topfoto Umbro

Umbrië 6-luik dag 2: Podere Umbro – Un posto meraviglia!

Umbrië ligt in het midden van de laars, ingeklemd tussen Toscane, Lazio, Le Marche en Abruzzo. De regio is verdeeld in 2 provincies: Terni en Perugia. Wij waren afgelopen week in de provincie Perugia, in Citta della Pieve. We waren daar op uitnodiging van 2 prachtige locaties: Podere Umbro & Pian della Bandina. In deze blog vertellen we je over de eerste locatie. Hierna volgen er nog 4 blogs in de 6-luik over de 2e locatie, een fantastisch diner, een leuke stadswandeling en een heerlijke wijnproeverij.

Podere Umbro is nieuw, heel erg nieuw! Zo nieuw dat het nog niet eens af is, althans, niet helemaal. Stefano en zijn vrouw Shirley hebben een jaar geleden een bestaande “podere” (hoeve) met appartementen overgenomen maar daarmee was het niet klaar en starten maar. De vorige bewoners hadden het niet goed onderhouden en dus moesten Stefano en Shirley aan de slag. Ze zijn ondertussen al aardig ver en helaas was Shirley er niet maar Stefano liet ons graag zien wat ze allemaal al gedaan hadden maar ook wat er nog op de planning staat. En als je ziet hoe het eerste, compleet gerenoveerde appartement eruit ziet, dan weet je al: dit wordt een TOPlocatie!

De ligging: het ligt vlak bij het pittoreske plaatsje Città della Pieve (hierover meer in blog nr. 4 – de stadswandeling) en dichtbij de grens met de regio Toscane. Perugia ligt op ± 45 minuten rijden, Orvieto en het Lago Trasimeno op een half uurtje en Rome op een kleine 2 uur. Genieten van een idyllisch plekje, centraal voor geweldige (dag)trips.

Helaas was Shirley, die fotografe van beroep is, niet aanwezig op de dagen dat wij er waren. Maar Stefano, Italiaan van geboorte, spreekt – mede dankzij zijn vrouw die Schotse is – perfect Engels. Nu gaan wij altijd graag logeren bij Agriturismo’s van Italiaanse eigenaren maar weten dat veel Nederlanders dit niet doen i.v.m. de taalbarrière die er dan kan ontstaan wanneer er iets aan de hand is. Maar in dit geval geen zorgen daarover dus. En vind je ook dat niet fijn, dan kun je altijd bij ons terecht voor informatie en ondersteuning. (zie info onderaan)

Bij aankomst waren we gelijk onder de indruk: wát een prachtige plek! Meravigliosa! Een prachtig huis te midden van al dat groen en het eerste wat opviel was de rust. Het was dat we begroet werden door 2 honden die even wilde laten weten dat ze ook best goed kunnen waken door te blaffen, maar het overtuigde ons niet gezien ze ook enorm enthousiast op ons af kwamen. En ondanks dat het niet groot is, was het toch even zoeken naar Stefano die druk aan het werk was. Want hij wil voor de lente alles af hebben.

Hij leidt ons naar het appartement wat helemaal klaar is, deze heeft hij als eerste gerenoveerd en daarvan had hij ook al foto’s online staan. Gelijk bij binnenkomst voelden we ons thuis, de ruime opzet gaf ons een prettig gevoel. Bij binnenkomst is er een open ruimte wat zowel de keuken als huiskamer is. Een bank, een tafel met 4 stoelen en een keukenblok is alles wat er staat.

De huiskamer heeft ook nog een Hollands tintje zo met die oranje muren. Helaas waren de oude vloertegels kapot gegaan, maar de nieuwe vloer is mooi en praktisch.

Aan de ene zijde van de huiskamer ligt de grote master slaapkamer en aan de andere kant een 2e, iets kleinere slaapkamer. Daar staat een twee- én eenpersoonsbed, dus daar kunnen 3 personen slapen. De bank in de huiskamer is een bedbank, dus ook daar kunnen nog 2 mensen slapen.

De “master bed room” is groot en heel mooi ingericht. De muren lijken op de foto heel erg roze, maar in het echt lijkt meer op zacht roze/crème.

Omdat wij daar mochten proefslapen hebben we een lijstje gemaakt met ontbrekende zaken zodat Stefano en Shirley weten wat er bij het gebruik van het appartement gemerkt wordt wat er nog mist. Het bed lag in ieder geval heerlijk, het dekbed zalig warm omdat het nog winter is daar en dus ‘s nachts best koud.

De badkamer is ook prachtig met wat moderne elementen als een dubbele wasbak en een regendouche.

Nu waren we daar in de winter maar ondanks dat het wat kaal is en het groen grotendeels plaats heeft gemaakt voor bruin, is het er nu al prachtig!

Uitzicht vanaf La Vista

Zodra het zonnetje komt, ook in de winter, ziet alles er gelijk nog mooier uit!

Vanaf het bovenste terras kun je met de trap naar boven waar het zwembad ligt. Dat ligt dus niet direct naast de appartementen waardoor het daar een stuk rustiger blijft.

Nu ligt het zwembad er nog wat kaal bij, maar in de zomer staat het hier vol met ligbedden en er is een prieeltje voor beschutting. Op dit moment is Stefano met zijn werkmannen druk bezig met het planten van 13 cypressen:

Foto links: de eerste cypres is gepland! Foto rechts: in 2 dagen staan er 13 prachtige cypressen! Zoals Stefano zelf zei over zijn team: without them this would be impossible. One digs, the other lifts up, the third plants and so on. Real teamwork at #getyourhandsdirty.

Stefano liet ons de andere appartementen zien die nu op dit moment gerenoveerd worden. Zo waren ze afgelopen week druk bezig met de muren te strippen van het appartement waar wij deze zomer zullen verblijven

renovatie la terazza

Aankomende zomer gaan we aanvullend hierop een blog schrijven en foto’s laten zien van hoe het er dan uitziet natuurlijk. Maar wij hebben er alle vertrouwen in dat het prachtig ingerichte appartementen worden, dat is wat het eerste appartement tenslotte al verklapt. En op één wat kleinere na zijn alle appartementen zeer ruim en allen hebben uitzicht op de vallei.

Voor de paardenliefhebbers, en dit is echt heel erg leuk, zijn er eigen paarden aanwezig. Er staan er nu 2 maar voor de zomer komt daar nog een 3e bij. In het hoogseizoen kunnen gasten dan, samen met Stefano, op pad door de omgeving te paard. Je ziet dan veel meer gezien je van alle gewone paden af kunt wijken. Aankomende zomer gaan wij dat ook doen en daar komt natuurlijk een compleet verslag van!

Wil je meer informatie over Podere Umbro maar vind je het lastig om alles in het Engels te communiceren? Wij fungeren als boekingspartner en kunnen je alles vertellen over de locatie, de mogelijkheden en de prijzen. Mail ons gerust met al je vragen via liefdevooritalie@gmail.com. Stefano en Shirley zijn nu nog druk met het bouwen van een website, maar er is wel al een facebookpagina waar je kunt kijken en ook de vorderingen kunt volgen: https://www.facebook.com/podereumbro

Hier nog een leuk filmpje over Città della Pieve, het plaatsje waar Podere Umbro bij hoort. In blog van dag 4 kun je onze stadswandeling bekijken maar hier alvast een klein voorproefje:

Alla prossima! 

Tutta Bella Italia

Owner and blogger of Tutta Bella Italia

We willen heel graag weten wat je van deze blog post vindt. Vertel het ons hieronder.

1 Reactie aan "Umbrië 6-luik dag 2: Podere Umbro – Un posto meraviglia!"

avatar
Sorteer:   Nieuwste | Oudste | Meest op gestemd
trackback

[…] 3 heerlijke dagen op Podere Umbro is het tijd om te vertrekken, we hoeven niet ver want onze volgende bestemming ligt maximaal 10 […]

wpDiscuz