topfoto blog lg

Umbrië 6 luik dag 4 en 5: Pian della Bandina – logeren bij Nederlanders

Umbrië ligt in het midden van de laars, ingeklemd tussen Toscane, Lazio, Le Marche en Abruzzo. De regio is verdeeld in 2 provincies: Terni en Perugia. Wij waren begin februari in de provincie Perugia, in Citta della Pieve. We waren daar op uitnodiging van 2 prachtige locaties: Podere Umbro & Pian della Bandina. In deze blog vertellen we je over onze dagen op Pian della Bandina, de prachtige locatie van Liesbeth & Guido.

Na 3 heerlijke dagen op Podere Umbro is het tijd om te vertrekken, we hoeven niet ver want onze volgende bestemming ligt maximaal 10 minuten verderop en eigenlijk komt dat door de Strada Bianca waardoor het nog 10 minuten duurt, anders zou het max 5 minuten zijn. We gaan naar Liesbeth & Guido die midden in de Umbrische natuur een vakantiehuis met 8 appartementen hebben. Pian della Bandina heet het. We zagen het huis al vanaf een afstandje liggen: prachtig! Echt idyllisch!

Aanzicht PdBFoto van Pian della Bandina © Pian della Bandia website

In de laatste 50 meter rent hond Rocco ons al tegemoet. We schrikken even van zoveel enthousiasme, want hij rent zo om onze auto heen dat we bang zijn dat we over zijn pootjes zullen rijden. Maar Rocco doet dat natuurlijk vaker en zal ongetwijfeld weten wat hij doet en komt er ook dit keer weer ongeschonden vanaf. :) Terwijl we bij het huis parkeren komen Liesbeth en Guido naar buiten gelopen maar Rocco neemt eerst al onze aandacht in beslag. Na een dikke knuffel mogen we dan eindelijk Liesbeth en Guido begroeten, uiteraard ook met een knuffel want we kennen elkaar al zo’n tijd (via Facebook en chatten etc.), dat we het gevoel hebben elkaar al te kennen. Liesbeth schrijft regelmatig voor Tutta Bella Italia en laatst heeft ook Guido een blog geschreven, dus we zijn niet echt vreemden van elkaar. De avond ervoor waren Liesbeth en ik al een wijntje in Città della Pieve wezen drinken, we konden gewoon niet wachten met elkaar in real live zien, en binnen luttele seconden zaten we al over van alles en nog wat te kletsen.

pad aanrijden

Als je aan komt rijden zie je van een afstand al Pian della Bandia liggen.

We begonnen met een rondleiding, want we wilde die prachtige locatie van hun wel eens van dichtbij bekijken na zoveel foto’s ervan te hebben gezien. En geloof mij: in het echt is het nog veel mooier! Ze vertelden over de appartementen, over waar we op uit keken en lieten ons de olijfgaard zien waar een prachtige plek is om te trouwen (klik hier voor meer info) en de overdekte bar bij het zwembad. Echt een pareltje, dit plekje!

Een prachtig huis met 8 appartementen, een groot zwembad met gezellig bar.

Bij een bakkie koffie vertelden ze hun plannen over komend seizoen. Wát een bezige bijtjes die twee, maar moet zeggen het klinkt allemaal enorm leuk en goed uitgedacht. Van het nieuwe vlonderterras bij het zwembad tot aan de thema-reizen en natuurlijk de bruiloften. We kijken er naar uit om dit jaar de foto’s van dit alles voorbij te zien komen en natuurlijk gaan we van de zomer ook nog even langs om te zien hoe de verbouwing rondom het zwembad is geworden.

In de middag stond een stadswandeling door Città della Pieve gepland en hoe deze is verlopen vertellen we je hier en ‘s avonds dineren bij het beste restaurant in de stad, hierover vertellen we je hier!

Gastvrouw Liesbeth en gastheer Guido doen er alles aan om het je naar de zin te maken.

De volgende dag maakten we ook kennis met hun dochters Mandy & Tara. Een tweeling van 13 die beiden graag paard rijden en dus brachten we ze naar de manege in de buurt. In de auto kletsten we gezellig over de school waar ze op zitten en zoals het tieners betaamd krijg ik een klaagzang over de leerkrachten en de lessen. Maar uit hun rapport die ze net hebben gekregen blijkt dat ze het goed doen en de vakken die ze krijgen klinken ook hartstikke leuk. Muziek is daar bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel van de lessen. Hoewel Tara dat dan wel weer een minder leuk vak vond.

Op de 2e avond aten we bij hun thuis en kregen we heerlijke pasta carbonara geserveerd. Gezellig kletsten we over van alles en nog wat en balen we dat we de volgende ochtend alweer vroeg naar huis moeten. Zo’n miniweek is natuurlijk weer véél te kort, maar hebben we wel weer hele mooie herinneringen opgebouwd!

We hebben genoten van onze 2 dagen bij Liesbeth, Guido en hun gezin en we kunnen iedereen aanraden om daar hun vakantie door te brengen. Het is een prachtige locatie met een zeer behulpzame maar vooral gedreven gastvrouw en heer.

Wil je meer weten over Pian della Bandina en/of verzekerd zijn van een leuke vakantie?! Bezoek dan hun website en voor wie in Italië wil trouwen, ze staan 11 en 12 maart op de Love & Marriage beurs in Utrecht. Natuurlijk kun je ook via de mail contact met ze opnemen als je nog vragen hebt.

A prossima!
Ciao, Corine

 

Tutta Bella Italia

Owner and blogger of Tutta Bella Italia

We willen heel graag weten wat je van deze blog post vindt. Vertel het ons hieronder.

1 Reactie aan "Umbrië 6 luik dag 4 en 5: Pian della Bandina – logeren bij Nederlanders"

avatar
Sorteer:   Nieuwste | Oudste | Meest op gestemd
trackback

[…] logeren bij Liesbeth en Guido (zie blog hier) en zij nemen mij mee naar de wijnboerderij Pomario van La Famiglia Spalletti Trivelli. Vanaf het […]

wpDiscuz