Wijnweek 2017 Pian della Bandina

Wijnweek 2017 bij Pian della Bandina

Houdt jij van wijn? Houdt jij van Italië? Dan is dit dé kans om van beiden een week lang te gaan genieten! 

Een hele week genieten van overheerlijke wijnen, met diners en lunches en natuurlijk bezoeken aan prachtige wijnboerderijen in de omgeving. Bekijk dan ons programma voor deze wijnweek.

Van Zaterdag 30 September t/m Zaterdag 7 Oktober 2017

Inbegrepen zijn:
Bezoek aan 5 verschillende wijnboerderijen met proeverijen.
3x uitgebreide Italiaanse lunch inclusief wijnen en water.
4x diner inclusief wijnen en water.
U verblijft in een van onze ruime tweekamerappartementen.
Op basis van 2 personen slechts €695.- p.p.

Programma van dag tot dag:

Zaterdag 30 September.
U reist op eigen gelegenheid naar Pian della Bandina. Hier zullen wij u vanaf 16.00 uur ontvangen met een prosecco (of een ander drankje naar keuze).
’s Avonds zullen we samen met de overige gasten aanschuiven voor een heerlijk menu bij een Agriturismo in de buurt. Hier staat moeder de vrouw in de keuken en zal een heerlijk diner op tafel zetten. Ook maken zij hun eigen wijn en deze zal ook zeker op tafel staan.

cittadellapieve

Citta centrum

Pian della Bandina ligt een paar kilometer verderop tussen de heuvels maar hoort bij dit prachtige middeleeuws stadje Città della Pieve. 

Zondag 1 Oktober.
’s Ochtends om 11 uur verwelkomen wij u met een kop koffie of thee en iets lekkers voor een uitleg van de wijnweek. Wij zullen u vertellen over de wijnboerderijen die wij deze week gaan bezoeken en tevens tips over de omgeving.
De rest van de dag laten wij u vrij om naar eigen gelegenheid in te vullen. ’s Avonds kunt u aanschuiven bij de BBQ die wij voor u organiseren.

Maandag 2 Oktober.
Bezoek aan wijnboerderij Fontesecca in Città della Pieve, hier krijgt u een rondleiding en proeverij. ’s Avonds zullen we genieten van een heerlijk 4 gangen diner bij Ristorante Dandy’s in Città della Pieve.

Dinsdag 3 Oktober.
Vandaag zullen wij wijnhuis Tenuta Corini in Montegabbione bezoeken. Hier zal de eigenaar Stefano u alles vertellen over zijn passie voor de rode wijn. Aansluitend zullen we bij de overburen van Agriturismo Ghatto Giallo gaan genieten van een heerlijke uitgebreide lunch met meerdere gangen.

Woensdag 4 Oktober.
Op de agenda staat vandaag een bezoek aan Castello Montegiove. Hier zal landheer Lorenzo u persoonlijk ontvangen voor een tour over het landgoed en de kelders. En uiteraard zullen we de heerlijke wijnen proeven.
’s Avonds zullen we met zijn allen aanschuiven voor een voortreffelijk Umbrisch vijfgangendiner bij Trattoria Bruno Coppetta. Zij hebben een vermelding in de Michelingids en hebben vorig jaar een artikel gehad in het Italië Magazine

gril en grillmaster

Bij Bruno Coppetta kun je niet alleen overheerlijk pasta’s krijgen, maar de grillmaster zorgt ook voor het lekkerste vlees wat je maar kunt wensen.

Donderdag 5 Oktober.
Een bezoek aan Tenuta Vitalonga in Ficulle staat op het programma. Naast een uitgebreide tour en wijnproeverij zullen we hier ook een 5 gangenmenu aangeboden krijgen waarbij iedere gang wordt vergezeld van een passende wijn.
’s Avonds laten wij helemaal vrij om zelf in te vullen.

Vrijdag 6 Oktober.
Als afsluiter gaan wij op bezoek bij onze overburen van Pomario. Deze kleine biologische wijnboerderij moet je eens in je leven hebben bezocht. Deze mensen werken met zoveel passie en hebben bovendien zeer goede wijnen, niet voor niets dat wij hier onze wekelijkse wijntour organiseren.
Hier zullen we een tour krijgen door de wijngaarden, cantina en het wijnmuseum van de familie Spalletti Trivelli. Uiteraard ook hier een uitgebreide viergangenlunch die wordt omlijst met de wijnen van Pomario.

Pomario wijnglas

Bij Pomario schenken ze de heerlijkste biologische wijnen, die moét je echt proeven! 

Zaterdag 7 Oktober.
Het programma zit erop en rond 10.00 zullen wij afscheid van elkaar nemen. Mocht u eventueel langer willen blijven dan kan dat uiteraard en kunnen extra overnachtingen, indien beschikbaar, worden bijgeboekt.

Wil je weten hoe het er uit ziet op Pian della Bandina, Tutta Bella Italia maakte afgelopen juli deze sfeerimpressie: (info gaat verder onder video)

Kosten:
Op basis van 2 personen in een tweekamerappartement kost deze week: €695,- p.p.
Dit inclusief de bezoeken aan de wijnboerderijen, de genoemde lunches en diners en tevens inclusief de huur van het appartement met de eindschoonmaakkosten en gemeentelijke toeristenbelasting.

Reist u alleen, of met een groter gezelschap dan maken we hiervoor een passende offerte.

Meer informatie of gewoon gelijk boeken? Neem dan contact op met info@piandellabandiana.nl.

A presto! Tot ziens op Pian della Bandina!

We willen heel graag weten wat je van deze blog post vindt. Vertel het ons hieronder.

Laat hier een reactie achter.

avatar
wpDiscuz